Nonkel Potrel

Ik liep hem onlangs tegen het lijf op een Oost-Vlaamse bouwwerf. Nonkel Potrel. Niet de nonkel uit De helaasheid der dingen die in Reetveerdegem een bloeiend caféleven heeft. Deze nonkel is een metser op rust. Nou ja, rust. Nonkel Potrel verdient nog graag een centje bij. Hij is een witte raaf onder de stielmannen, ideaal voor een zwart renovatiewerkje. 

Jos zit liever terwijl hij typt

In de vorige eeuw hing er op menig werkvloer een wolk van nicotine. Jos had die glorietijd nog meegemaakt. Hij pafte Marlboro. Tegen het einde van de werkdag stroomde zijn asbak over. Jos, de boekhouder van een bedrijf dat in elektronica deed, pafte al sinds zijn veertiende. 

Dirty Dancing

Onder ons brein zitten, simpel gezegd, drie ‘lagen’: het brein van een reptiel, dat van een zoogdier en dat van een mens. Alcohol schakelt eerst de neocortex uit, de evolutionair jongste laag van het brein. Ons zoogdierenbrein neemt het dan over. Sommigen worden vrolijk, anderen agressief, bijzonder emotioneel of een tikkeltje wulps. Na het derde glas verminderen onze intellectuele capaciteiten zienderogen. Weg ratio!

Cursiefjes.​ Kegeltjes. Over kleine en grote zaken.